«

»

Motti kiinni, softan rakentelua

Pitkiä päiviä taas ollut ja vihdoin sain tuon uuden langanvetomoottorin asennettua ohjaimineen paikoilleen. Kirjoittelin tuosta tarkemmin Mekaniikka osion puolelle.

Seuraavaksi sitten olisi aiheena päivittää softaa aika reilusti, mm. tuon langanvetojärjestelmän säätö siten että potentiometri toimii manuaalitilassa absoluuttisena nopeusasetuksena ja CNC tilassa taasen prosenttisäätimenä, jolloin G-koodissa esimerkiksi syöttönopeus F asettaisi langannopeuden. Täytyy vielä hieman tuumailla tuota, mutta luulisin että noin sen teen, voihan sitä sitten myöhemmin muuttaa jos se ei käytössä toimi intuitiivisella tavalla.

Jossain vaiheessa pitäisi myös vaihtaa nuo DB-9 liittimet pois ja pistää yyksi DB-25 liitin tilalle, niin selviäisi yhdellä ohjauskaapelilla ja saisi lisää johtoja erinäisille ohjaussignaaleille, nyt on tuon PWM säätimen jäljiltä nimittäin kaikki käytetty ja lisää pitäisi saada lähitulevaisuudessa, mm. langannopeuden mittaukseen anturi (takaisinkytkentä), EC-mittarin anturi ja ties mitä muuta uutta tässä keksii.