«

»

Ensimmäinen…toinen..ja kolmas sahaus

Uusi video löytyy tuolta videot sivulta! Eilisiltana menikin sitten myöhään sahan kanssa leikkiessä. Pari kertaa meni lanka poikki ohjelman ajon aikana ja syyksi päättelin liian hitaan langannopeuden, sillä lanka oli kuin kuun pintaa mitä sitä läheltä katselin.

Sitten kun nostin tuota langannopeutta hieman, lanka ei mennyt enää poikki kuin siitä syystä, että alapuolen suuttimeen oli unohtunut kytkeä tuo huuhteluletku, jolloin levyn reunasta irronnut pieni pala tipahti siitä sisään ja kiilautui langanohjaimen ja langan väliin, jolloin vetomoottori rykäisi langan nätisti poikki. Näemmä kaikki pitää oppia kantapään kautta.

Myöhemmin testaillesa ihmettelin, että miksi saha lakkasi liikkumasta. Kipinöinti hetken jatkui ja sitten hiipui ja huomasin, ettei akselit liikkuneet lainkaan. Tätä oli joskus aikoinaan muinoinaan sattunut noiden askelmoottoreiden toimintaa testaillessa erillisillä komponenteilla ja epäilinkin siksi niiden virtalähteen kuntoa, se kun oli saanut siipeensä varmaankin ennen.

Virtalähde auki ja ihmettelemään. Mitään näkyviä vikoja ei ollut, virtalähdettä kuormittelin ihan mukavastikin ja jännitteet oli kuten pitikin, joten laitoin sen takaisin ja virrat päälle. Viiden sekunnin kuluttua virtojen päälle laittamisesta askelmoottoreiden ohjaimet löi suojaukset päälle ja yleismittarilla mitattu jännite näytti selvän notkahduksen ja tasaisen tippumisen.

Prkleen prkl. Noh, virittelin miljoonalaatikostani muuntajan, tasurin ja konkkia kasan pöydälle ja vetäisin piuhat askelmoottoriohjaimille. Kas kummaa, taas toimii eikä merkkiäkään sammumisesta. Taitaa tulla ostoslistalle uudet ohjaimet, sillä nämä ei suostu toimimaan 12 V:n moottorijänitteellä. Ajattelin meinaan päivittää tuon virtalähteen käyttämään ihan perus ATX:ää.