«

Päivitystä pitkästä aikaa

Noniin, taas täällä kirjoittelemassa :) Vienyt hieman työt voimia ja viime kuukausina touhunnut muutaman lukkoprojektin parissa ja juuri tuli palailtua LockCon tapahtumasta Hollannista, joten hieman on tullut huilailtua tästä projektista.

Pari päivää sitten lisäsin YouTube kanavalleni että myös tuolle videosivulleni kolme uutta videota, joissa selitän lontoon murteella koneen kytkiksen, mekaniikan sekä vesijärjestelmän. Viimeisin video näyttää alusta loppuun kuinka tuota sahaa nykytilassaan käytetään ja kuinka helposti se toimii. Mikäli huomaat että jotain jäi uupumaan, niin kirjoittele sähköpostia osoitteeseen jaakko.fagerlund@lankasahaus.fi ja palaan asiaan :)

Tuli tosiaan hankittua ihan digivideokamera, joten laadun pitäisi olla nyt huomattavasti parempi kuin ennen ja kolmijalalta kuvaus tuottaa ihanan tärinätöntä kuvaa. Eniten kyllä itse tykkään autofokusoinnista, niin pystyn kuvaamaan myös yksityiskohtia helposti.

Nyt kuitenkin olen taas palaillut tämän(kin) projektin ääreen ja tilasin OSH Parkilta uusia piirilevyjä. Näistä yksi on ihan pelkkään kipinävälin mittailuun, pari on virtalähteiden suotokonkille ja yksi on pulssiohjatulle MOSFET generaattorille. Osat ovat lojuneet hyllyssä levyjä odottaen jo kuukausia, joten josko nyt sais ensimmäiset savut niistäkin ulos :)

Palailen asiaan jahka nuo levyt saapuu ja saan skoopilla tehtyä mittauksia kytkiksen toimivuudesta. Jos se sitten toimii kuten pitää, niin tiedossa on taas sahaustestauksia uudella generaattorilla.

Aloittelin myös suunnittelemaan uutta mekaniikkaa tuohon sahaan, tuo langanvetojärjestelmä kun pitää tehdä parempi. Ohjattu langan syöttö rullalta, jottei vedä vinossa ja sen takia tärise, luotettavampi kitkajarru koska tuo kumi hiertää ja alkaa sitten nykimään, veto kahdella jousitetulla rullalla ja jos vielä paukut riittää, niin silppuri joka pätkii käytetyn langan pieneen purkkiin talteen.